Ruth van Kruiselbergen


Van jongs af aan gek op dieren. Vanaf klas 4 van de basisschool mocht ze regelmatig op een pony rijden op een boerderij. Daar is de paardenliefde begonnen en nooit meer weggegaan. In 2001 kocht zij haar eerste eigen paard, een droom die uitkwam.

Al vroeg wist Ruth dat ze juf wilde worden. In 1995 studeerde ze af aan de Pabo en sindsdien is ze werkzaam in het basisonderwijs. Eerst in Zuid-Holland en vanaf 2009 in de provincie Groningen. Toen verhuisde Ruth met man, kinderen én beestenboel naar Wedde.

Langzaam maar zeker groeide het idee om de twee interesses samen te voegen. Wat is nou mooier dan pony’s als hulpmiddel inzetten om kinderen onderwijs op maat te geven?! Zo ontstond ‘juf Rósa’, een lespraktijk voor educatie met pony’s. Genoemd naar Ruths lieve en wijze IJslandse paard Rósa.

Ruth van Kruiselbergen

Van jongs af aan gek op dieren. Vanaf klas 4 van de basisschool mocht ze regelmatig op een pony rijden op een boerderij.
Daar is de paardenliefde begonnen en nooit meer weggegaan. In 2001 kocht zij haar eerste eigen paard, een droom die uitkwam.

Puk

Puk is ons eerste paard en van haar hebben we alles geleerd over paarden, paardrijden en verzorging. Met vallen en opstaan, lerend van onze fouten… Puk is een dame op leeftijd en nog altijd erg vrolijk en vriendelijk. Ze is een Noors Fjordenpaardje, te herkennen aan de isabelkleur en de zwart-witte manen. Vroeger knipten we deze manen in een keurige boog, maar tegenwoordig laten we ze lang. Ook stoer! Puk is stermerrie, dat betekent dat ze het op de keuring prima deed, maar ook onder het zadel keurig presteerde. Puk houdt van mensen, krijgt graag aandacht, is soms een tikkeltje onhandig, maar is bovenal dol op eten.

Bartje

Deze kleine boef is altijd in voor een spelletje en gaat graag iets leuks met je doen. Bartje is een Shetlandpony. Hij doet heel veel voor een lekker hapje en houdt wel van een grapje. Een leuk speelkameraadje in teddybeer-verpakking.

Rósa

Rósa is een IJslands paard. IJslandse paarden zijn klein en stoer. Naast stap, draf en galop, kunnen zij ook in tölt en soms ook telgang gaan. Rósa kan tölten. Ze is een heel lief en braaf paard met een rustig karakter. Je kunt veel van haar leren, vandaar dat we onze lespraktijk naar haar hebben genoemd! Rósa is erg geschikt voor angstige kinderen/mensen.